L’Estació de Xerta és troba a l’antiga línia de ferrocarril de la Val de Zafán actualment reconvertida en via verda.
Dintre l’Estació, a l’antic edifici de viatgers s’hi troba el Centre d’Interpretació del Riu, al qual mitjançant uns plafons explicatius amb el riu Ebre com a fil conductor, s’aborda l’origen i funció de l’Assut de Xerta i la importància històrica que va tenir per al desenvolupament del cultiu de l’arròs al Delta de l’Ebre, la relació del riu amb el poble de Xerta i els diferents usos de l’aigua, així com una petita aproximació a la línia de ferrocarril de la Val de Zafán i l’Estació de Xerta.

A l’Estació de Xerta a banda del servei de lloguer de bicicletes i kayaks i transports, també disposem de servei de terrassa-cafeteria i agrobotiga; on hi trobareu una selecció de productes típics de les Terres de l’Ebre, posant especial èmfasi en aquells directament relacionats en lo trajecte de la Via Verda.
A l’exterior de l’Estació de Xerta hi ha una zona arbrada d’esbarjo familiar, que compta amb àrea de pícnic amb taules i bancs, font, área de joc infantil per als més petits, així com una amplia zona d’aparcament per a vehicles.

El poble de Xerta

El municipi de Xerta és troba situat entre les muntanyes del Parc Natural dels Ports i el marge dret del riu Ebre, essent l’única població on coincideixen la Via Verda i el riu Ebre, situació privilegiada que permet oferir activitats tant a la Via Verda de la Val de Zafán, com a l’Ebre i als Ports.

Dintre la població i trobem diverses cases pairals declarades Bens d’Interès Local, com casa Ceremines, actualment convertit en hotel i que conserva intacte el magnífic interior i mobiliari de l’època, la casa Sentís, la casa Rabanals, la casa Navarro i la casa Pau, datades del S. XVII i XVIII. Fora el nucli urbà hi ha la Villa Retiro, coneguda popularment com “la Torre del millonari”, edifici d’estil modernista-colonial, l’arquitecte fou Josep Fontserè i Mestre, mestre de Gaudí. Actualment s’hi troba ubicat un hotel de cinc estrelles i un restaurant amb una Estrella Michelin.

Contacta'ns