Al llarg del recorregut per la Via Verda de la Val de Zafán, descobrirem les antigues estacions, nombrosos túnels, viaductes, els engorjats del riu Canaletes – afluent de l’Ebre-,  el Santuari de la Fontcalda, arribant al riu Ebre on veureu l’Assut de Xerta, seguint el curs el riu Ebre,  fins arribar al poble i l’Estació de Xerta.


Al Centre d’Interpretació del Riu, mitjançant uns plafons explicatius amb el riu Ebre coma fil conductor s’aborda l’origen i funció de l’Assut de Xerta i l’ importància històrica que va tenir per al desenvolupament dels cultius de l’arròs al Delta de l’Ebre, la relació del riu amb el poble de Xerta i els diferents usos de l’aigua, així com una petita aproximació a la línia de ferrocarril de la Val de Zafán i l’Estació de Xerta.

DESCRIPCIÓ

Arribarem en autocar a l’antiga estació d’Horta de Sant Joan, des d’on agafarem les bicicletes i recorrerem els 33km de baixada fins a l’Estació de Xerta-Centre d’Interpretació del Riu, on després de dinar realitzarem una visita comentada al Centre d’Interpretació del Riu.

ARRIBADA

Estació de Xerta-Centre d’Interpretació del Riu

DISTÀNCIA 33 km.
INCLOU

Bicicleta de passeig en canvis

Casc

bicicleta elèctrica per a cada professor

monitor d’assistència tècnica i monitor guia

visita guiada al Centre d’Interpretació del Riu

OPCIONAL

Consulteu pack amb dinar.

RECOMANACIONS
  • Roba i calçat còmode
  • Cantimplora,
  • Llanterna,
  • Crema solar.

IMPORTANT: Els túnels estan il·luminats però tot i això cal que cada nen porti una llanterna que il·lumini correctament.

Activitat a partir de cicle superior d’Educació Primària

*Per a més informació i tarifes consulteu-nos a estaciodexerta@gmail.com o al 644 450 105.

terraAlta-03

via-verda-baix-ebre-terra-alta