L’Assut de Xerta és un important monument d’enginyeria hidràulica declarat Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de Monument Històric per la Generalitat de Catalunya l’any 2002. Està situat a dos quilòmetres riu amunt de la vila. Es tracta d’una presa construïda en diagonal de banda a banda del riu Ebre al llarg d’uns 375 metres. La seva funció és la de desviar l’aigua cap als canals de la Dreta i de l’Esquerra de l’Ebre.
Al Centre d’Interpretació del Riu, mitjançant uns plafons explicatius amb el riu Ebre coma fil conductor s’aborda l’origen i funció de l’Assut de Xerta i la importància històrica que va tenir per al desenvolupament del cultiu de l’arròs al Delta de l’Ebre, la relació del riu amb el poble de Xerta i els diferents usos de l’aigua, així com una petita aproximació a la línia de ferrocarril de la Val de Zafán i l’Estació de Xerta.

DESCRIPCIÓ

Arribarem en autocar al mirador de l’Assut de Xerta-àrea de pícnic, des d’on visitarem l’Assut i la resclosa per a després prosseguir en una petita excursió vorejant el riu Ebre que ens durà a l’Estació de Xerta on és farà una visita guiada al Centre d’Interpretació del Riu, per després anar a dinar.

INCLOU

 Guia acompanyant

Visita guiada a l’Assut de Xerta i al Centre d’Interpretació del Riu i dinar.*

* Consulteu les diferents opcions per dinar

Per a més informació i tarifes consulteu-nos a estaciodexerta@gmail.com o al 644.450.105

terraAlta-03

via-verda-baix-ebre-terra-alta